Udstyr

Hos os bruger vi følgende udstyr som supplement til træning og behandling

Ultralydsscanning

Få sat billede på din skade

Ultralydsscanning

Få sat billede på din skade

Med ultralydsscanning kan der meget præcist identificeres skader i blandt andet skulder, knæ, hofte eller ankelled. Vi kan undersøge sener, ledbånd og slimsække for betændelsestilstande. Derudover kan ultralydsscanning bruges til at vurdere effekten af behandlingsforløbet, da scanningen er et objektivt måleredskab der meget præcist kan afgøre helingsprogressionen i muskel- seneskader eller om en hævelse reduceres som ventet.
Ultralydsscanningen er ofte med til at forkorte behandlingsforløbet betydeligt, fordi man kan følge vævshelingen helt tæt, vide hvilken struktur i vævet skaden sidder i og således tilpasse behandlingen med væsentlig større præcision.

Ultralydsscanning er nyt indenfor fysioterapi, men Kathja har siden 2014 arbejdet med scanning i sin dagligdag. Sammen med den fysioterapeutiske undersøgelse er ultralydsscanning effektivt til enten at bekræfte eller udelukke en tilstand, skade eller diagnose i led, sener eller muskulatur. Dette gør behandlingen mere fokuseret og specifik, så den mest optimale behandling straks kan iværksættes.

Laserbehandling

Hvordan foregår behandlingen

Laserbehandling

Hvordan foregår behandlingen

Behandlingen består typisk af fire til fem behandlinger over to uger. Laserbehandlingen kan stå alene, men kombineret med den rette strategi, står det stærkest.
Hver behandling varer kun cirka fem til ti minutter, så det er overskueligt at få opfølgende behandlinger. I mange tilfælde kan du mærke lindring af smerter og betændelse allerede efter den allerførste laserbehandling.

Shockwave

Shockwave

En behandling tager mellem 5-15 min og et normalt behandlingsforløb består af 2-5 behandlinger med 7-14 dages interval mellem hver behandling.

MEN HUSK: shockwave vil aldrig stå alene – du vil altid blive vejledt i supplerende træning og øvelser.

Pris:
Betales som et tillæg til normalbehandling: kr. 200,-
Ved behandling i Proaktiv, Skanderborg Skulderklinik og Skanderborg Idrætsklinik er shockwave inkluderet i prisen.

Der kræves ingen lægehenvisning.

Okklusionstræning / Blood Flow Restriction Exercise (BFRE)

Okklusionstræning / Blood Flow Restriction Exercise (BFRE)

Under okklusionstræningen påføres en manchet, der pumpes op med luft, om et arm eller et ben – evt. begge arme eller begge ben. Manchetten, der pumpes op med luft, vil delvist afklemme armen eller benet og musklerne vil derfor hurtigere udtrættes trods træning med langt lavere belastning end ved almindelig træning/tradition tung styrketræning.

Okklusionstræning er fortsat et nyt redskab for mange fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige faggrupper, men der ligger masser af forskning og evidens bag denne form for træning. Effekten er veldokumenteret og er nem at kombinere med traditionel styrketræning eller anden form for genoptræning.

Okklusionstræning er hverken skadelig eller farlig, så længe det anvendes med forståelse og omtanke for den enkelte patient.

Forskningen peger bl.a. på at okklusionstræning kan være effektiv i forebyggelse og behandling af patienter med:

• Korsbåndsskader
• Ligament- og seneskader
• Meniskskader
• Artrose (slidgigt)
• Patellofemorale smerter (smerter i knæet)
• Risiko for atrofi (muskeltab) som konsekvens af immobilisering.
• Andre skader/lidelser, der forhindrer brug af tung styrketræning.

Derudover er okklusionstræning også anvendt i kombination med traditionel tung styrketræning på elitesportsudøvere for øget styrkefremgang og muskelvækst.

Sådan kommer du igang

Occlude.dk har udviklet en praktisk nem-guide når du skal igang med okklusionstræning, som du kan modtage ved at tilmelde dig deres nyhedsbrev – læs mere på occlude.dk.

Sådan virker det
Den præcise mekanisme i okklusiontræning er at man delvist afklemmer det arterielle indløb, og totalt afklemmer det venøse tilbageløb fra en ekstremitet ved hjælp af en manchet.

Det kan være svært at beskrive eller forklare og forstå, hvad det er der fysiologisk sker under og efter okklusionstræning.  En af de faktorer der trods alt er nogenlunde forståelig, er følgende meget forenklede “regnestykke”:

  • Nedsat blodtilførsel => nedsat iltforsyning => iltfattigt miljø =>
  • produktion af laktat (mælkesyre) => metabolisk stress =>
  • muskeltilvækst => bedre funktion.

Forskning har vist at træning med lav ydre belastning (< 30 % af 1 maksimal gentagelse) under okklusion, er ligeså effektiv til at øge muskelmassen som traditionel tung styrketræning (> 60 % af 1 maksimal gentagelse).

Det er muligt at leje okklusionsudstyr med hjem efter grundig instruktion og vejledning i brug af udstyret. Prisen er kr. 100,00 pr. uge. Alternativt bør du overveje om du selv vil investere i et sæt (en manchet og en pumpe) – priser fra kr. 1.268,00.

Elstimulation – NMES/Compex

Elstimulation – NMES/Compex

NMES (NeuroMuscular Electrical Stimulation) benyttes med succes både inden for medicinsk genoptræning og som et supplement til træning af idrætsudøvere på alle niveauer.
Målet med elektrisk muskelstimulering er at fremkalde muskelkontraktioner (sammentrækninger) eller vibrationer i musklerne. Normal muskelaktivitet er kontrolleret af det centrale og perifere nervesystem, der overfører elektriske signaler til musklerne. NMES arbejder på samme måde, men benytter en ekstern kilde (stimulatoren) med elektroder, der anbringes på huden, til at overføre elektriske impulser til kroppen. Impulserne stimulerer nerverne til at sende signaler til en eller flere specielt udvalgt(e) muskle(r), der reagerer ved at trække sig sammen, præcis på samme måde som under normal muskelaktivitet. *

Der ydes egenbetaling på elektroderne der holder til ca. 15 behandlinger. Pris pr. sæt kr. 75,-
Der er mulighed for at leje et NMES-apparat med hjem – spørg efter prisen hos din fysioterapeut, da vi har forskellige apparater til udlejning.

* Ved brug af NMES kan der forventes at opleve træningsømhed også kaldes DOMS. Dette er en helt naturlig smerte og ømhed, som skal hjælpe dig til at blive stærkere og bringe dig tilbage i den form du ønsker dig.

Leje af udstyr

Leje af udstyr

Vi giver dig mulighed for at leje/låne et udvalg af fx bandager, apparater og puder fra vores store varelager. Dette gør vi for at give dig mulighed for, at afprøve produktet inden du beslutter dig for at investere i udstyr, der kan hjælpe dig endnu bedre på vej fx i din genoptræning.

Der er forskellige aftaler for udlån. Nogle produkter er fortrinsvis til udlejning i korte perioder, mens andre kan lejes over længere perioder. Spørg din fysioterapeut til råds. Nedenstående er blot en vejledning og vi tager os forbehold for afvigelser.

Hvis du efter eller i forbindelse med en lejeperiode ønsker at købe udstyr/apparat/bandage eller andet kan den allerede betalte leje (eller som minimum en del af lejen) refunderes.
​Spørg sekretæren eller din fysioterapeut.

BAUERFEIND bandager ca. 10% af udsalgspris i leje pr. uge
MCKENZIE pøller og puder udlånes gratis i en kortere aftalt periode

NMES/Compex apparater
Compex 6.0 (trådløs model):               pr. uge kr. 200,-
Compex 4.0 (trådført model):             pr. måned kr. 650,-

Prisen for udlejning af okklusionsudstryr er kr. 100,- pr. uge. (en pumpe og en manchet med mindre andet aftales).

Du har nu mulighed for at leje SecuTec Genu (hard frame skinnen fra Bauerfeind) til fx din næste skiferie eller lign. Skinnen er anbefalet til brug ved skader i knæet som: korsbåndsskader, ledbåndsskader, meniskskader eller efter knæoperation.
Skinnen indstilles tredimensionelt, hvilket betyder, at knæet ikke påvirkes ved vridbelastninger. Tilpasningen skal ske af professionel fagperson inden brug.

Lejeprisen er kr. 899,- for 10 dage inkl. tilpasning.
Dertil kommer kr. 1000,- i depositum og kr. 90,- til returfragt. Det totale beløb afregnes til ekstern partner.

Vælger du at købe skinnen efterfølgende fratrækkes lejeprisen.

Prisen for en ekstra uge er kr. 400,-

1) Omfangsmål (se vejledning nedenfor)
2) Om det er højre eller venstre knæ
3) Hvilken dato lejen skal starte